Fritz och Fanny söker jourhem

Fritz och Fanny söker jourhem

13 Januari

Fritz och Fanny söker föralltidjourhem ihop i Göteborg

Tyvärr har inte intresseanmälningar direkt ramlat in för Fanny och Fritz så vi provar istället att försöka söka ett föralltidjourhem där de alltid får bo tillsammans och där all veterinärsvård kommer att bekostas av Tassens Katthjälp.

Vi kan tänka oss att det är svårt att våga ta över Fritz med hans tillstånd och de kostnader som kan uppstå och på detta sätt får man chans att agera föralltidjour utan att oroa sig för kostnader.

Både Fanny och Fritz har mest troligen kronisk kattsnuva och bör bo som ensamkatter fast ihop. De fullkomligt ÄLSKAR varandra så de vill inte separeras.

Fanny (svart hona) är runt fem månader och en riktig liten sötnos. Hon är aningen försiktig men kommer gärna för lite gos. Där Fritz är kan ni räkna med att hitta Fanny som vill vara honom nära. Fanny har ett blåsljud på hjärtat och detta behöver undersökas med ett hjärtultraljud (bekostas av oss).

Fritz (hane) är runt sex månader gammal. Han är en mycket social kille som vill vara med överallt. Han följer en som en skugga vart man än går och vad man än gör. Står man i duschen sitter han på kanten och tycker det är spännande. Gör man rent lådan sitter han bredvid och inspekterar. När han blir trött kryper han gärna intill för lite gos. Han börjar spinna så fort man tittar på honom.

Fritz är ”skev”, han är född med en missbildning där hela ryggraden är krokig. Han har vart och gjort en skiktröntgen där man kunde konstatera att alla Fritz organ ser bra ut och att ingenting ligger i kläm. Fritz har inte ont av detta och är precis som vilken kattunge som helst.

Man måste dock hålla koll på Fritz då han fortfarande växer (undersökningar bekostas av oss). Man får även vara medveten att Fritz kan komma att få problem med artros i framtiden (eller inte) men man måste givetvis ha i åtanke att Fritz är väldigt speciell p.g.a. hans missbildning.

Båda katterna är vaccinerade och chippade. Fritz är även kastrerad.

All vård kommer som sagt bekostas av Tassens så kontakta oss via PM om ni vill ställa upp som föralltidjourhem åt paret.