Märta och Sonja

Märta och Sonja

23 Januari

Märta och Sonja söker föralltidhem i Göteborg

Hej alla kattälskare. Vi heter Märta och Sonja och vi är syskon på cirka två år. När vi var små hjälpte Tassens oss att hitta nya hem men för ett tag sedan fick vi komma tillbaka till dom då vi inte riktigt trivdes hos vår förra människa och för att jag ibland inte kan låta bli att kissa utanför lådan.

Jag som heter Märta är den som tar ordet och gärna berättar om oss båda två. Jag är en väligt mysig och trevlig tjej, såklart! När jag kom till mitt jourhem var jag mycket rädd men efter lite tid och tålamod gick jag från en riktig skyggis till en kisse om älskar lek och gos. Min favoritleksak är alla dagar laserpekaren och jag tackar aldrig nej till lek och bus. Jag älskar godis och blir väldigt motiverad av detta så ge mig lite godis så gör jag vad som helst.

Min favoritstund på dagen är när jourmatte kommer hem från jobbet och jag äntligen får lite kärlek och mys. Jag vill då gärna mysa och ha mycket närhet. Så snart jourmatte vaknar på morgonen måste jag bara vara där för då får jag återigen massa kärlek. När hon sover så ligger jag och gosar med hennes fötter. Ibland kan jag bli lite skraj men jag börjar sakta men säkert bli lite mer social. Jag är gärna med i köket när det lagas mat men jag gör det på avstånd. Jag försöker verkligen visa att jag är modig men ibland tar rädslan helt enkelt över men jag tror säkert jag fixar det.

Jag har tyvärr ibland svårt att hålla mig i lådan. Ibland blir det bara som det blir och det händer bara någon gång i veckan. Jag tror jag kan bättra mig om jag bara får lite tid och tålamod från min nya människa.

Min syster Sonja är jätteduktig och går på lådan som hon ska. Ibland blir jag lite avis på henne för det men min syster Sonja är en väldigt rädd och skygg tjej och jag älskar henne. Hon spenderar sin mesta tid med att fortfarande gömma sig men vågar komma fram senare på kvällen när det är lugnt. Sonja hon älskar laserpekaren lika mycket som mig och det kan ofta locka fram henne trots att hon är harig.

Ibland kan man även muta henne med godis och om hon är riktigt modig hoppar hon upp i sängen för att roffa åt sig av godsakerna. Oftast lägger hon sig en bit bort i sängen men min syrra har potential tycker jag. Sonja gillar även att sitta och titta i fönstret men om människorna rör sig för hastigt blir hon rädd.

Vi letar nu tillsammans efter vår nya människa. En människa som har kattvana och har tid att jobba med oss för att vi ska känna oss trygga. Vi behöver tid och tålamod och någon som tror på oss så vi kan få blomma ut i vår egen takt.

Vi är båda kastrerade, vaccinerade och chippade. Vi vill gärna bo utan småbarn då vi är lite för skraja för det.

Vill ni älska mig och min syster så snälla skicka PM till Tassens.