Puma och Mini

Puma och Mini

14 Augusti

Mor Puma och dotter Mini söker föralltidhem ihop i Göteborg

Puma tio år och hennes dotter Mini åtta år kom till oss högdräktiga efter att man hotat att avliva tjejerna och de små ofödda bebisarna i deras magar. Tack och lov kunde vi hjälpa tjejerna som fick komma till samma jourhem där de tillsammans födde fem små underverk. Samtliga ungar har nu flyttat till sina föralltidhem så det är nu dags för mammorna att finna sitt.

Ett plus är om tjejerna skulle hamna hos någon som är hemma mycket och gärna med trygg utevistele även om det inte är ett krav. En säker balkong är dock ett krav om man inte kan erbjuda utevistelse.

Båda tjejerna är så nöjda med att få vara inne, skyddade från elementen, de ska inte behöva slåss mot eventuella hot i omgivningen längre. De vill bara ha trygghet, lugn och lite kel och lek emellanåt. Såklart mat, vatten och ren låda och lite godis.

Trots att de båda varit utekatter visar de inga tecken på att vilja gå ut. De tycks njuta av värme och trygghet. Puma tycker om att titta ut men det är tillräckligt. Ingen av dem är någon knäkatt men vill gärna ligga nära nog för att få lite kli och kel. Då kurrar de högt och rättar till sig så man kan komma åt rätt ställe. De bestämmer när de vill ha kel men man får inte gå förbi den utan en klapp och lite kli under hakan.

Puma är troligen den som farit värst illa tidigare. Hon var rädd för fötter som kom för nära och ryggade och kröp iväg med magen tätt mot golvet. Numera är hon lugn och reagerar inte på det.

Mini har inte visat sådana tecken. De pratar ofta med varandra och det låter faktiskt som om de har ett riktigt samtal på gång. När man kommer in efter att ha varit ute ett tag är det Puma som hälsar en välkommen. Då stryker hon sig mot benen och pratar. Det känns faktiskt som om hon säger ”välkommen hem, jag har saknat dig”. 

Puma iakttar och är mer svårflörtad. Hon väntar på rätt tillfälle men då får man benstryk och kurr.

Tjejerna är vid flytt kastrerade, vaccinerade och chippade. Dom är försäkrade i Agria och denna försäkring går givetvis att ta över vid adoption. Är man intresserad av Puma och Mini så skicka ett PM och berätta vad just ni kan erbjuda.