Akut insamling Lille Frans

Akut insamling Lille Frans

29 December

Akut insamling Lille Frans

Varning för långt inlägg

Vår lille legend Frans som har kämpat sen födseln blir fortfarande inte helt bra och det syns och märks att han hat besvär med sitt stackars öga.

Frans har inte haft det lätt. Sen han var liten har han kämpat med båda kattsnuva och rinniga ögon. Det krävdes flertal behandlingar och kurer för att få bukt med snuvan som tog sin lilla tid. När vi trodde att han besvär var borta började han få problem med ena ögat. Man misstänkte snabbt att det hade med snuvan att göra och mer behandling påbörjades. Så snart behandlingen var över och det såg lovande ut så kom besvären tillbaka.

Frans har vart hos 5 olika veterinärer och han har behandlats för flertal olika saker. Han har fått antibiotika. Man har försökt spola tårkanalerna och upptäckt att tre av fyra tårkanaler var igentäppta. Han har vart hos ögonspecialist där man undersökt hans öga utan att hitta något. Man har gjort tester på ögat där alla provsvar var bra. Man har gjort alla övriga tester utan att hitta något som tyder på att han är sjuk.

Frans sista utväg är nu att göra en helkroppsröntgen då vi ser att besvären är återkommande cirka två till tre dagar efter att behandlingen avslutats. Då börjar återigen den gulaktiga vätskan att rinna som snart ersätts av brun och tjock vätska.

En helkroppsröntgen är EXTREMT dyr och inga pengar vi har i nuläget. Evedensia som Frans går hos i nuläget har endast denna CT röntgen i Halland och priset ligger på runt 10 000 kr.

Eftersom vi inte ser någon förbättring hos Frans är helkroppsröntgen det enda sättet att kunna ta reda på en gång för alla vad som kan orsaka detta så vi kan hjälpa Frans på bästa sätt samt se till att han inte har ont.

Kan ni avvara en slant till Frans?
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Frans”