Vilka är vi

Tassens Katthjälp startades 2017 av två drivna kattälskare i Torslanda, Göteborg. Det började med lokala Facebookgrupper men när vi insåg hur mycket hemlöshet och hur många övergivna katter som fanns bestämde vi oss för att hjälpa så många vi bara kunde. Vi önskar att vi kunde hjälpa ännu fler men både tid och pengar sätter en gräns för vad vi mäktar med.

Vårt första åtagande resulterade i 25 räddade katter vilka var extremt skygga och födda utomhus. Vi slet i över ett år med att få in dessa stackare och idag har samtliga katter mycket trygga hem. Detta skulle visa sig att bara vara början för sedan dess har nödropen ramlat in i en strid ström.

Nödropen kan vara allting ifrån dumpade katter, avlivningshotade katter till stora grupper av katter som lever i misär. När vi har hämtat/fångat in katterna tar vid med dem till veterinär för allmänkontroll, vaccination, chippning, kastrering och, vid behov, ytterligare undersökning. Därefter hamnar de i en tillfällig fristad tills dess att de är friska och redo att hitta sina föralltidhem och då förmedlar vi dem via Tassens Katthjälp på Facebook. Vi vet att vi inte kan rädda alla katter men vårt mål är att hjälpa så många som bara möjligt för att se till att de får en kärleksfull och trygg miljö med värme, mat och massa kattkärlek.