Akut Insamling Sven

Akut Insamling Sven

14 Januari

Akut Insamling Sven

Vad ont i hjärtat man får när man vet att en stackare går hemlös ute i denna kyla.

Igår fick vi ett nödrop angående denna katt som hängt hos upphittarens sedan oktober. Redan då hade vi kontakt med upphittaren som skulle få hjälp utifrån så vi trodde helt enkelt att katten hade fått hjälp fram tills igår när nödropet kom. Dessutom hade man också sett att katten inte verkade må bra och ingen i området kände till katten.

Då upphittaren sa att katten verkar förvildad och morrar när man kommer för nära åkte vi imorse ut med fälla och förväntade oss en lång dag. Men ett, tu, tre så var katten inne i trygghet.

Katten var SÅ desperat efter mat och trygghet att inget runt omkring spelade någon roll. Han är korthårig men har en STOR kaka på ryggen. Om detta är en tova eller ett sår vet vi inte ännu. Hans ena öra är förfryst. Han andas väldigt rossligt och vi kan tycka han hans öron ser lite gula ut vilket kan tyda på problem med levern. Vi misstänker att Sven är en äldre katt som eventuellt har problem med synen. Sven är INTE chippad.

Sven är nu i trygghet. Dock är han så pass rädd och stressad i nuläget att vi inte får komma nära med än med mat då han fräser, morrar och visar tydligt att han vill vara ifred.

Sven kommer få landa en dag eller två innan vi tar honom till veterinär (som vi har telefonkontakt med), men att sätta Sven i buren för transport till veterinär idag skulle bara bli otroligt jobbigt och stressigt för honom. Vi har stenkoll på honom och kommer boka in en tid snarast möjligast.

ALLA bidrag till Sven tas tacksamt emot
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Sven”