Hälsning från Loke f.d. Panter

Hälsning från Loke f.d. Panter

5 Januari

Hälsning från Loke f.d. Panter

I mars lyckades vi hjälpa finaste Panter från hemlösheten och nu skickar hans nya för alltid hem liten hälsning!

Matte Ulrika skriver:

En söndag i mars såg jag en bild på facebook  från Tassens Katthjälp; det  var en svart katt som sökte en fristad . Vet inte varför jag just fastnade för denna katt som då kallades för Panter. Men det gjorde jag och skickade ett pm om att jag kunde vara Fristad. Tisdagen den 24 mars kom han hem, nykastrerad, direkt från veterinären.

Han uppskattades till att vara cirka fem år gammal och troligen varit hemlös i runt tre till fyra år. Från mars tills november har Loke, hans nya namn, mer eller mindre legat under madrassen i ”hans” eget rum. Varje dag har jag tillbringat tid hos honom. Suttit och läst för honom så att han blev van vid min röst. I början såg jag honom inte utan märkte att han var uppe på natten och åt och gick på lådan.

Ett stort bakslag kom vid påsk då han var så rädd för alla mopeder som körde på nätterna för att ta granar. Så rädd att han låg nerkissad under madrassen och vågade varken äta eller gå på lådan. Då trodde jag nästan han skulle stryka med. Men jag och han lyckades vända det och väldigt sakta göra små, små framsteg. Bara att kunna lyfta på madrassen och han låg kvar och tittade på mig var ett framsteg.

Sedan började det tuffa och tålamodsprövande jobbet att få honom att lita på mig och våga sig fram. Mycket godis, tid och kärlek har det tagit tills han nu vågar sig fram när jag kommer in i rummet. Han äter godis ihop med mina andra katter, vågar vara ute i små omgångar i resten av lägenheten. Han älskar när jag klappar och pussar honom. En riktig mammagris har han blivit. Men han är fortfarande väldigt försiktig och skygg. Han har respekt för mina andra katter och är helst i ”sitt” rum. Men han har tid att bli ännu tryggare och få mat och all kärlek han behöver för han har hittat sitt för alltid hem hos mig. Den 9/11 adopterade jag Loke. /Ulrika

För oss är detta en riktig solskenshistoria och ett mycket lyckligt slut för Loke som får SÅ mycket kärlek och trygghet hos Ulrika!