Insamling f.d. Misärkatter med bebisar

Insamling f.d. Misärkatter med bebisar

15 Maj

Vi fortsätter kämpa för dessa stackars katter som räddades från ett liv i misär där 28 okastrerade katter levde ihop.

En av honorna (Shekina) hade dagen innan fött 3 bebisar, Alba födde en unge som dog, Tindra fick nyligen fyra bebisar varav en dog, Bella fick nyligen två små bebisar som kämpar med vikten. Ashera var tack och lov inte dräktig och Feliz har varit hos veterinär.

Alla katter har kattsnuva och behandlas för detta. Shekina, Alba, Ashera samt Feliz har varit hos veterinär. Tindra och Bella får vänta tills deras små är stora och starka nog att följa med.

Alla katter behöver munsanering samt röntgen då tänderna är i superdåligt skick. Detta kostar cirka 2 500 kr per katt och sedan tillkommer kostnader utefter vad som behövs dras ut/repareras. Kostnaderna kan bli oändliga.

Alba och Ashera är nu kastrerade, chippade och fått sin första vaccination.
Kommande kostnader inkl. vaccination och chippning av ungarna.
Grundvaccination fyra vuxna plus Albas och Asheras sista vaccination: cirka 3 200 kr.
Kattunge paket inkl. chippning och grundvaccination till sju ungar 800 kr per kattunge: cirka 5 600 kr.
Chippning fyra vuxna katter: cirka 1 300 kr.
Kastrering fyra vuxna katter: cirka 4 800 kr.
Alltså har vi minst utgifter på cirka 30 000 kr för misärkatterna och då är åtgärderna för deras munnar INTE medräknade.

Sen får vi inte glömma Stallungen Elisabet som nyligen fått två bebisar.
Kommande utgifter för kastrering av Elisabet, grundvaccinering och chippning av de tre: cirka 3 900 kr.

Sylvia ska kastreras, grundvaccineras och chippas så snart som huvudet är läkt cirka 2 000 kr.

Så om vi inte räknat fel har vi inom de närmsta 3 månaderna utgifter på minst 36 000 kr vilket är sjuk mycket pengar och då är inte Shekinas patella lux operation på båda knän medräknat (cirka 20 000 kr) och som sagt är munrelaterade operationer enormt dyra så vi tror att vi får lägga på mellan 10 000-20 000 kr till för åtgärder i mun. Alltså landar totalsumman på allt mellan 66 000-76 000kr! Det kommer vi aldrig att klara själva och vi kommer och kan givetvis inte operera båda Shekinas knän samtidigt.

Vi har den senaste veckan fått in akuta nödrop på totalt tretton katter som behöver hitta nya hem men vi kan inte hjälpa fler när vi knappt kan hjälpa våra egna.

Vi är såpass många följare att en 10:a från varje följare hade kunnat inbringa 45 000 kr vilket hade löst många problem.

Alla bidrag tas tacksamt emot
Swish: 0761-900668 (Anna Morales)
Seb: 5699 34 793 97
Märk med ”Hjälp”