Jourhem sökes AKUT

Jourhem sökes AKUT

21 November

Akut Nödrop – Jourhem sökes i Göteborg

Ja som ni säkert vet har vi jobbat med att få in en större koloni. Än så länge har fjorton katter fått komma in i tryggheten men kvar i kylan och snön finns sex katter som desperat behöver vår hjälp.

Vi har INGA jourhem och söker desperat efter någon som kan ta sig an en stackare eller två.

Katterna är i dagsläget osociala. De behöver mycket tid, tålamod och att man aktivt jobbar med dem så därför söker vi hem som initialt kan ta emot i minst sex månader. Alla katter som kommit in har gjort stora framsteg men man måste som sagt aktivt jobba med dem. Man får vara förberedda på att det kan ta någon vecka innan de lär sig hur man använder toan men alla som kommit in sköter den perfekt nu.

Efter att ha kunnat utvärdera samtliga fjorton katter anser vi att det är extremt viktigt att om man inte kan ta två så måste det finnas en trygg kattkompis i jourhemmet. De paren som tagits till samma jourhem har tytt sig väldigt mycket till varandra och vi vill inte ta den tryggheten ifrån dem.

När vi fångar kör vi direkt till veterinär för kastrering, vaccination, chippning och undersökning. Ett plus är om jourhemmet har tillgång till bil och själv kan ta till veterinär för andra vaccination som givetvis bekostas av oss.

Vi är mycket oroliga att om vi inte hittar jourhem kommer vi till våren ha samma problem och det vill vi inte.  Om vi inte lyckas lösa jourhem kommer vi ändå att behöva fånga in katterna för att kastrera, vaccinera och chippa men vi kommer tyvärr då behöva släppa ut dem igen vilket vi verkligen inte vill. Vi vill inte att de ska behöva gå ute i kyla och snön för att sedan utsätta dem för ännu en infångning när vi hittar jourhem. Vi hoppas verkligen att detta nödrop når ut!