Jourhem sökes i Göteborg

Jourhem sökes i Göteborg

28 Oktober

Jourhem sökes i Göteborg

Imorgon är det dags för infångsförsök nummer fyra. Än så länge är tio katter räddade men vi befarar att det finns minst lika många kvar.

Vi får många intresseanmälningar men oftast har folk önskemål som inte vi kan tillgodose då vi inte har någon aning vad vi får in eller när vi får in det.

Vårt önskemål är att man om man inte har en kattkompis hemma kan ta två katter. Alla katter lämnas vid infång in till veterinär för kontroll, kastrering, vaccination och chippning.

Har man andra djur hemma ska man kunna hålla dessa katter i karantän i ett separat rum en tid. Katterna behöver vid ett tillfälle till (om ej skadade) åka till veterinär för andra vaccination. Katterna är inte vana vid människor och behöver tid, tålamod och mycket socialisering. Har man kattvana av skyggisar är detta är plus. Katterna behöver en längre lösning så vi ser helst att man kan agera jour i sex månader.

Är detta något ni tror ni kan hjälp med så är ni välkomna att skicka pm med intresseanmälan att vara jour åt kolonikatterna.

Oavsett om man hjälper en eller två katter har vi ingen aning vad vi får in förrän vi fångat.
Man ska kunna ta emot oavsett ålder och kön.
Katterna är blyga och behöver mycket socialisering.
Kattvana och bil är ett stort PLUS.
Separat rum vid karantän är ett måste om man har andra djur i hemmet.
Alla veterinärskostnader bekostas givetvis av oss.
Långtidsjour prioriteras då katterna kommer behöva tid.