Kattastrofkatterna Göteborg

Kattastrofkatterna Göteborg

14 oktober

AKUT NÖDROP/INSAMLING

AKUT tillfälligt hem sökes till två hanar på ca ett år.

Vi hittade inget passande namn till denna grupp av katter, för som namnet antyder är läget katastrofalt. Nödropet kommer från en anhörig till ägaren som vädjar om vår hjälp att se till att katterna kommer därifrån.

Ägaren som har stora psykiska problem tar in okastrerade katter vilket resulterar i kull på kull. Nödropet innefattade samtliga katter varav tre kattungar på 16 veckor, två hanar på ca ett år samt en högdräktig hona som är redo att föda. Efter många telefonsamtal och övertalning får vi okej att hämta alla katter och igår kväll fick vi veta att honan börjat föda.

Idag åker vi för att hämta kattungarna, hanarna och för att titta till honan. Totalt är sex ungar ute varav två döda och hon är inte klar. Det är kaos och alla katterna är superstressade. Hanarna försöker para sig med honan när hon föder och honan slåss för att skydda sig själv medan hon föder. När vi föreslår att stänga in hanarna så att honan får föda ifred får vi svaret att ägaren vill framkalla stress hos denna stackars hona så att ungarna ska komma ut snabbare.

Ingen tvekan. Vi var tvungna att ta med alla vi kunde. Lösning eller ej. Det är KATASTROF. Ungarna hade ett väntande tillfälligt hem som de nu befinner sig i men hanarna har ingenstans att ta vägen. Vi kunde inte lämna kvar dem då det var en fara för både djur och människor att bo där. Självklart kan vi inte ta honan som föder. Nu säger ägaren att hon vägrar ge oss mamma och nyfödda. Övertalning fortsätter och vi kommer ligga på stenhårt för att kunna få ta över dem. Varken de eller ägare har det bra.

Vi behöver AKUT tillfällig hem till hanarna som nu är inlämnade hos veterinär för kastrering, chippning och vaccination. Imorgon är de redo att hämtas men inget hem att komma till så skicka PM om ni kan hjälpa. Alla bidrag tas enormt tacksamt emot då ekonomin är i botten.

Märk bidrag med ”Kattastrof”
Swish: 0761-900668 (Anna Morales)
Seb: 5699 34 793 97