Knut söker ett föralltidjourhem utan andra djur

Knut söker ett föralltidjourhem utan andra djur

29 Juli

Knut söker ett föralltidjourhem utan andra djur

Älskade lilla Knut som hittades helt apatisk vid en vägkant visade sig vara runt cirka femton-sexton år gammal, helt blind och med nedsatt hörsel. 

Han har innan gjort prover som var helt okej och har idag vart på återbesök på Torslanda djurklinik. Knut har lite tandsten som ska åtgärdas i september samt en polyp i ena örat som man ska se om man kan bränna bort under narkos.

I nuläget bor Knut i Jourhem med en hund och två andra katter. Det senaste har han visat sin jourmatte att han inte trivs genom att skvätta lite här och var hos jourhemmet. Han blir sur på de andra katterna och vi tror verkligen han skulle må bättre som ensam djur.

Knut är okastrerad då man ännu inte vågat söva honom och dessutom sitter hans ena kula i magen så kastreringen blir likt den man gör på en honkatt vilket är ett lite större ingrepp.

Han är en super trevlig och go kille som älskar att gosa och bli buren på. Dock gillar han inte när man rör honom på bakdelen och kan då säga ifrån vilket gör att han inte lämpar sig att bo med små barn.

Då Knut är blind hände det i början att han inte hittade lådan ordentligt och små olyckor hände. Tills slut hittade han lådan och skötte den exemplariskt tills han nu börjat säga ifrån att han inte trivs så detta måste hans jourhem vara förberedda på. Han behöver givetvis stabilitet och att inget runt honom ändras för mycket. Lådan måste stå på samma ställe likaså maten då han känner sig fram med sina morrhår för att hitta. Han ska förbli innekatt.

Knut söker ett föralltidjourhem där han får leva sina sista år. Knut kommer förbli Tassens Katthjälp och alla diverse veterinärsbesök kommer att bekostas av oss. Knut behöver i dagsläget rengöra sina öron två gånger per vecka så det är bra att ett eventuellt Jourhem klarar detta. Knut är inte svår katt alls utan en riktig goding.

Knuts nuvarande Jourhem skriver detta om Knut:

Knut är en kelig katt i famnen och älskar att kela på detta vis. Han utforskar och upptäcker allt han kan både lågt och halvhögt i sin omgivning, hittar sina favoritplatser där han älskar att ligga. Trots att han  leker och är på gott humör så visar han när han vill vara ifred. Han ger en många goda skratt, trivs inte med andra djur men äger när han har all uppmärksamhet.

Kan ni ställa upp som för alltid Jourhem för Knut så skicka Pm till oss.