Månadens utgifter Maj

Månadens utgifter Maj

30 Maj

Månadens utgifter Maj

Totalt: 45 633 kr

Då summerar vi vad vi haft för utgifter under maj månad.
Detta är någon vi kommer försöka göra varje månad så att ni får en liten uppställning.

Anita – 1 698 kr
Sonja – 2 688 kr
Prinsessan – 24 374 kr
Otto – 4 868 kr
Doris och Iris – 1 275 kr
Trollet – 1 624 kr
Frans – 955 kr
Sonic – 666 kr
Jill – 6 385 kr
Övriga utgifter: 1 100 kr

Tack vare Kattfondens generösa bidrag  har vi fått hjälp med 1 624 kr.

Lilla finaste Anita som det har gått så bra för har tyvärr fått problem med sina utslag. Så snart som man tog bort kortisonet blossade de upp vilket gör att vi misstänker pollen-/kvalsterallergi. Hon fick sättas in på kortison igen och har varit hos veterinär för att göra rent såren. Hon får nu köra en runda kortison igen då man inte kan ta tillförlitliga allergitester när hon har kortison i kroppen.

Sötaste Sonja som skulle avlivas hade dålig munstatus och vi var oroliga för forl. Nu har hon varit hos veterinär och tack och lov var det inte forl. Han var lite inflammerad i munnen och har fått en riktig rengöring där.

Frans, vår lillkille, har vart på återbesök hos ögonspecialist. Tyvärr fortsätter hans tårkörtel hoppa ur och han har besvär runt ögonen. Man provar nu en penicillinsalva som inte testats innan och avslutar direkt om det ger några obehag. En operation av tårkörtelen kan vara ett alternativ men för att utföra operationen måste Frans vara helt läkt på utsidan avögonen.

Doris och Iris – de två tjejerna som hittades övergivna i en pytteliten transportbur har blivit vaccinerade och chippade.

Prinsessan – denna lilla tös fick vi ett nödrop om sent en fredag kväll. Upphittaren hade tagit med henne till blå stjärnan då hon hade ett stort sår på magen och var extremt undernärd och uttorkad. Hon vägde bara 1,7 kilo och fick ligga inne på dropp över helgen. Efter många besök fram och tillbaka så ser det ljusare ut för Prinsessan som fortfarande går på strikt matschema. Prinsessan är inbokad nästa vecka för vaccination och chippning.

Jill var en riktigt sorglig historia och tyvärr finns hon inte längre med oss. Hon var i mycket sämre skick än Prinsessan och hennes sänka var skyhög. Jill låg även hon inne hos veterinär på dropp. Tyvärr gav Jills lilla kropp upp och hon somnade in på sin trygga plats på sin värmedyna fullt av kärlek runt omkring henne.

Sonic hade gått hemlös runt sex månader medan upphittaren efterlyste ägare. Då ingen gav sig tillkänna kontaktades vi. Sonic har blivit vaccinerad och chippad och nästa vecka är han inbokad för kastrering.

Trollet som fått problem med sin tass igen fick åka till veterinär för undersökning och kortisonspruta. Tyvärr verkar det nu som att han fått en allergisk reaktion mot kortisonet så ett återbesök är inbokat nästa vecka.

Otto vår lilla Skeppskatt har vart inbokad två gånger för kastrering men båda gånger upptäckte man bölder som spruckit. Den sista var så illa att man fick sätta ett drän. Idag togs dränet bort och vi hoppas på snabb läkning.

Vill man skänka en slant går det givetvis bra!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Maj”

Tack för att ni finns!

Bild på min hjälpreda Zorro som gillar att vara med och göra inlägg på Tassens.