Redovisning Frans Akutbesök

Redovisning Frans Akutbesök

11 Mars

Redovisning Frans Akutbesök

Belopp: 1 920 kr

Idag fick Frans åka in väldigt akut till veterinär då hans tillstånd under natten hade försämrats. Båda ögonen var riktigt illa och hade börjat bukta utåt. Det inre ögonlocket på det ”friska” hade svullnat upp rejält. Vi tvekade inte och fick tid direkt åt Frans.

Man har idag tagit prover på honom och efter att hans veterinär haft telefonkonsultation med ögonspecialisten finns där ett besök bokat till honom om en vecka hos en specialist.

Varför det är först om en vecka är för att det är ett MÅSTE att svullnaden runt ögonen har lagt sig innan man påbörjar och kan göra en ordentlig undersökning. Man kommer även göra nya/fler tester på Frans. Man har undersökt ögonen igen och det finns inga sår på ögonglober eller hinnorna.

Vi har köpt nya ögondroppar med mindre koncentreringsmedel då detta även kan haft negativ påverkan på Frans ögon och det märktes markant när dosen av droppar ökades. Kortison och antibiotika är även utskrivet. Blir han inte bättre inom några dagar av den höga kortisonbehandlingen startar vi med antibiotikan.

Frans prognos är ostadig även om den inte är livshotande. Vi vill fortsätta att hjälpa Frans som vart så modig och hoppas vi kan hitta vad det är som orsakar dessa besvär.

Vi vill inte ge upp även om många tycker att det bästa hade vart att låta Frans somna in. Vi vill stark igen påpeka att även fast Frans har ont nu så är det ENDAST när besvären blossar upp. Utan sina besvär är han som en helt VANLIG, busig, gosig och lekfull kattunge som älskar livet.

ALLA bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Frans”