Redovisning Tindra Frans och Siri

Redovisning Tindra Frans och Siri

19 September

Redovisning Misärkatterna Tindra Frans och Siri

Tindra: Belopp: 995 kr
Frans och Siri: Belopp: 1 539 kr

Igår var f.d. misär katten Tindra hos veterinär för kastrering och därmed är nu alla f.d. misärkatter kastrerade. Tyvärr har Tindra haft lite problem och börjat slicka bort päls. Man har även tittat över detta och hittar inget onormalt och bedömer att det kan vara stressrelaterat. Vi håller koll och hoppas i och med att hon får ha tratt på sig efter kastrering att även pälsslickandet får vila en stund.

Då Frans och Siris besök blev ombokat har de idag varit hos en ny veterinär som fått all bakgrundsinformation om Frans och gett honom en ordentlig och noggrann undersökning. Man har tittat efter eventuella sår i ögonen då han tidigare reagerat negativt på antibiotika/ögonsalva som innehållit kortison. Man fann inga sår men han har en tydlig infektion i ögonen samt förstorade lymfar vilket också indikerar på infektion och vi vill undvika kortison och konserveringsmedel i hans ögon då detta kan smärta och irritera ännu mer.

Båda ska behandlas med ny medicin, droppar för ögon, fyra respektive sex gånger (Frans) per dygn i minst tio dagar. Vid förbättring kan Frans behöva längre behandling för att öka chanserna till permanent eller i alla fall smärtfritt resultat. Frans har även fått andra droppar som bör lindra irritationen ytterligare.

Vi återkopplar till veterinär om en vecka.

Vill man skänka en slant till dessa fina FD misär katter går det som alltid fint.
Swish: 0761-900668 (Anna Morales)
SEB: 5699 34 793 97
Märk med ”misär”