Redovisning/Uppdatering Frans

Redovisning/Uppdatering Frans

21 April

Redovisning/Uppdatering Frans

Belopp: 986 kr

Några rader om Frans problem:

Ögonsalvan som han fått har tydligen gjort fruktansvärt ont för Frans och detta har resulterat i att han suttit med stängda ögonlock större delen av dygnet. Efter en veckas behandling beslutade man att sluta med salvan i ögonen då det var för smärtsamt för Frans. Då han reagerat negativt på salvor innan misstänker man att det finns någon gemensamt ämne som han inte tål. Istället så smörjde man utsidan av ögonen vilket gav goda resultat. Man har även återgått till kortison i tablettform för att få ner svullnaden.

Tyvärr hade hans tårkanal ploppat ut. Den ploppades tillbaka till rätt ställe och enligt veterinärsråd började man ge tårersättningsdroppar oftare så att ögonen inte skulle torka, bli smärtsamma och skava.

Uppdatering om Gårdagens besök:

Allt gick bra. Veterinären tycker Frans ser bättre ut. Slemhinnorna har börjat återgå till den normala nyansen de ska vara. Han kan nu öppna ögonen helt utan att kisa förjämnan. Det var helt rätt att avbryta salvan men tyvärr finns det ingen ersättningssalva utan Frans får istället gå på kortisontabletter i låg dos under en längre tid. Han rengörs flera gånger per dag runt ögonen för att se till att det hålls rent och inte orsakar obehag. Skulle läget ändras åt det sämre hållet kan salvan komma på tal igen men vi hoppas att detta inte ska behövas. Veterinären står fast vid sin bedömning om blefarit och eventuell allergi då man ibland ser rodnader vid tinning och öron.

Viktigaste nu är att Frans flera gånger per dag får ögondroppar av hög kvalitet (utan konserveringsmedel som han tidigare reagerat negativt mot). Tårkörtlen fick återigen tryckas på plats och vi hoppas den förblir på sin rätta plats. Återbesök är bokat 26/5.

Vill man skänka en slant till Frans går det bra.
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Frans”