Stackars Skrutten

Stackars Skrutten

12 April

Skrutten

Hjälp! Detta var inte lätt katt att hantera!

Skrutten togs in till tryggheten efter att ha synts hos upphittaren i cirka två-tre veckor. Trots efterlysningar och Facebook inlägg känner sig ingen vid katten.

Skrutten kom snabbt in i trygghet men är OTROLIGT blyg, osäker och framför allt rädd. Det är långsamma rörelser som gäller annars får lille Skrutten panik och flyger runt i rummet.

Han visar tydligt att han tycker att människan ska hålla sig på avstånd och trots att han är i ett hem som har enormt mycket vana av skyggisar är han inte lätt att hantera alls.

Hans ögon har blivit sämre och vårt hopp om att vinna Skruttens tillit innan vi transporterade honom till veterinär var inte längre hållbart så vi fick tyvärr gå emot våra känslor och har hela morgonen kämpat med att få in Skrutten i buren. Han är nu inlämnad hos veterinär där han kommer genomgå en grundlig undersökning av ögon och resten av kroppen, kastreras, vaccineras, chippas och behandlas mot parasiter vid behov. Denna katt kan vi bara misstänka ha gått hemlös länge om han är i detta skick.

Vi uppdaterar och redovisar så snart han är hämtad.

Även söta Sebastian (som riskerade att få en tå amputerad när vi räddade honom men som blivit bättre nu) hänger med för undersökning då han börjat vingla på bakbenet.

ALLA bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Skrutten”