Uppdatering Anita

Uppdatering Anita

23 April

Uppdatering Anita

Äntligen har vi fått återkoppling från veterinär angående Anitas tester och biopsi.

Ringormsprovet är bekräftat negativt. Biopsierna visar ocksåatt hon INTE har någon underliggande sjukdom, ingen infektion och inga tumörer (vilket liknande hudproblem enligt veterinären ibland kan vara symtom på). Den diagnos hon nu fått är hypersensitiv reaktion/allergisk dermatit, d.v.s. som väntat är det allergi det rör sig om.

Nästa steg är att ta reda på om det är foderallergi (vanligaste allergin). Om det inte är det så handlar det om ämnen i omgivningen (pollen/kvalster). Vi får ändå känslan av det senare, men hoppas på maten eftersom det är enklast att hantera.

Nu ska vi börja trappa ner hennes kortison för det behöver göras stegvis och tar några veckor. Om det märks att utslagen kommer tillbaka när kortisonet sätts ut lär det inte vara foderallergi hon har, eftersom hon då kommer ha hunnit stå på sin strikta allergidiet så länge att hennes kropp gjort sig av med alla allergiframkallande födoämnen. Händer det inget när vi tagit bort kortisonet får vi testa provokation med annan mat för att se om hon reagerar. Är maten inte problemet är troligtvis nästa steg att sätta igång med hypersensibilisering.

Nu har vi kommit en bit på vägen och tid för nästa uppföljning med veterinär blir 3/5. Anita hälsar och önskar er en go helg! Hoppas den blir lika lugn och vilsam som hennes egen.