Uppdatering Escobar

Uppdatering Escobar

28 Oktober

Uppdatering Escobar

Älskade lille Escobar som lämnades åt sitt öde i en låst bur är nu i trygghet och visar sig vara en riktig charmör.

För någon vecka sedan var Escobar inne för provtagning då han ständigt slickade bort sin päls och kliade konstant. Första provsvaret som kom visade att Escobar hade en urinvägsinfektion och han fick omedelbart antibiotika utskriven. Nu har provsvaren för hans allergier kommit och det var ingen rolig läsning.

Enligt resultaten: ”Det har påvisats signifikant förhöjda värden av IgE-antikroppar mot kvalster, timotej och gråbo. Efter uteslutande av andra orsaker till symtomen och den kliniska diagnosen atopi är ställd rekommenderas att patienten påbörjar behandling med immunterapi i enlighet med de markerade allergenerna i provsvaret. Då en individ kan vara sensitiserad (förhöjda IgE-nivåer) mot ett ämne utan att exponering för detta ämne utlöser kliniska symtom på allergi, är det viktigt att värdera testresultatet utifrån den givna anamnesen”.

Escobar kommer nu att påbörja en långvarig immunitetsterapi där behandlingen kan ta allt mellan tre-tolv månader men med goda chanser att besvären lättar och gör framtiden lite lättare för Escobar. Kostnaden för hans immunitetsterapi ligger på 3 500 kr till en början.

Som ni vet medförde Escobars provtagningsfaktura en enorm kostnad på 7 400 kr och vi var helt mållösa och hade ingen aning hur vi skulle lyckas betala den. Efter lite panik, ångest och tårar valde vi att kontakta Kattfondens Insamlingsstiftelse för hemlösa katter för att vädja om hjälp. De berördes så djupt av Escobars historia att de generöst nog betalade hela hans faktura på 7 400 kr OCH har erbjudit sig att bekosta den framtida vård som relaterar till Escobars problem fram tills att han är frisk.

Vi är SÅ tacksamma och skickar en stor ros till Kattfonden Insamlingsstiftelse för hemlösa katter som så generöst valt att hjälpa Escobar. Ett STORT TACK till Kattfonden och våra helt fantastiska följare som engagerat sig, bidragit och delat. Ni är guld värda och tack för att ni finns!