Uppdatering insamlingen

Uppdatering insamlingen

8 September

Uppdatering insamlingen

Veterinärtid bokad måndag till alla

I tisdags kväll tog vi emot tre stackars katter som blivit övergiva. I två veckor satt dom själva in en lägenhet utan mat och färskt vatten och det är ett under att de klarat sig såpass bra. Tack vare en observant eldsjäl så tog man sig in i lägenheten och kontaktade oss. 

Vi kan inte säga att de är i bra skick. Vi startar med ”Mellankatten” som kan vara cirka fem-sex månader. Han är rent ut sagt helt skev. Först trodde vi bara att det var svansen men inser att hela ryggen är skev. Kan den ha brutits ? Svar: Ja. Vi vet inte om detta orsakats av en människa eller om det är medfött men han verkar inte ha ont. Om detta är orsakat av en människa har det självläkt. Han beter sig som en normal katt. Äter, går på toa och hoppar högt och lågt. Han är så otroligt kelen och social och i samråd med veterinär är det okej att vänta tills måndag med undersökning och röntgen då vi bokat tid till alla tre eftersom han inte visar några tecken på smärta. Vår oro är att han inte är färdigvuxen och att detta kommer påverka hans inre organ när han växer men vi har hopp om att han ska klara detta. 

Den lilla som kunde vara tolv veckor är väldigt liten och vi misstänker att hon är yngre. Storleken kan även bero på att hon är undernärd och kommer undersökas noggrant på måndag. 

”Mammakatt” är riktigt dålig i ögonen och det rinner mycket så givetvis misstänker vi ögoninfektion. Hon baddas flera gånger om dagen tills även hon ska till veterinär på måndag. 

Som konstaterat innan är ekonomin mycket ansträngd. Såpass ansträngd att vi inte ens borde ta oss an fler katter men vi kunde inte säga nej. 

Alla bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”akut insamling”