Uppdatering Katten på Blå Stjärnan

Uppdatering Katten på Blå Stjärnan

8 Maj

Uppdatering Prinssesan

Belopp: 8 500 kr

Hon kommer behöva stanna en till natt så vår prisuppgift på 17 000 kr kommer inte hålla utan det kommer bli ännu dyrare.

Sent igår kväll fick vi ett nödrop om en väldigt medtagen katt som var på väg till Blå Stjärnan med ett stort sår på magen. Vi försökte se till att hon fick komma till vår veterinär men det var tyvärr för sent. Blå Stjärnans prisuppgift låg på 15 000-25 000 kr men de ville inte påbörja behandling förrän vi kom dit och betalade halva beloppet.

Klockan 22:30 slängde vi oss i bilen för att åka dit och betala. När vi kom dit blev vi helt chockade av synen av Prinsessan. Hon var SÅ UTMÄRGLAD. Hon var extremt uttorkad och hennes gapande sår på magen luktade så ruttet. När jag lyfte henne var det som att lyfta en pappåse och jag blev helt paff. Hon vägde ynka 1,9 kilo. 

Alla prover kom tillbaka och de såg bra ut. Veterinär gav oss en ny prisuppgift på ca 17 000 kr förutsatt att hennes sår på magen var ytligt och man inte skulle behöva gå in i bukhålan för att sy. Hon lades in under natten med dropp, antibiotika och smärtlindring.

Vi har nu talat med veterinär. Trots att hon är väldigt medtagen är hon pigg och alert och har svarat bra på dropp. Hon har ett stort och långt sår över hela magen och man misstänker att hon kan ha fastnat i något som orsakat såret.

De ska under dagen söva henne och börja göra rent såret och avlägsna den döda huden. Förhoppningsvis är det såpass ytligt att man slipper gå längre in för att sy.

Vi kämpar med ekonomin så ALLA bidrag tas tacksamt emot.
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Prinsessan”