Uppdatering Knut

Uppdatering Knut

10 Maj

Uppdatering Knut/Stödhem sökes i Göteborg

Stackars lille Knut som vi valt att kalla honom hittades igår helt apatisk. Vi var snabbt och hämta honom och vi såg i vilket miserabelt skick han var. Han såg riktigt härjad ut. Han var trött och det såg nästan ut som han hade gett upp hoppet.

Detta är troligen en katt som gått ute länge. Han var full av fästingar och så mycket öronskabb att han kliat sönder sina stackars öron. Har har infektion i båda öron och bekräftad öronskabb. Han har en polyp i ena örat. Han har infektion i en tand och munnen är full av tandsten com kommer att behöva åtgärdas.

Knut sederades så att man kunde göra rent ordentligt i ögon och öron. Han verkar tyvärr vara helt blind. I dagsläget hör han nästan ingenting men hörsel borde enligt veterinär komma tillbaka när vi fått bukt med infektionen i öronen. Han behandlas nu med antibiotika och mot öronskabb. Han ska även ha speciella ögondroppar tre gånger om dagen.

Han är inte kastrerad och uppskattas vara en gammal kisse men han är en riktigt trevlig och kelig kille.

Knut behöver hitta ett långvarigt stödhem där han kan få vistas tills vi kan hjälpa honom med alla bekymmer. Han är som sagt ett super mysig och kelig katt som bara behöver lite trygghet. P.g.a. Knuts blindhet, dåliga hörsel och skabb bör han placerars i ett stödhem som ensamkatt.

Kan ni ställa upp som Knuts tillfälliga hem så skicka PM.

Alla bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Knut”