Uppdatering Prinsessan och Jill

Uppdatering Prinsessan och Jill

17 Maj

Uppdatering Prinsessan och Jill

OBS Prinsessan söker fristad

Ikväll har jag varit och hälsat på tanterna på deras ”seniorboende”. Jag kan fortfarande inte komma över hur extremt magra och utmärglade dessa tanter är. Det är nog med all säkerhet de tanigaste katterna vi någonsin haft inne. Prinsessan som vägde 1,9 kilo när vi tog in henne har gått ner till 1,7 kilo men är enligt veterinär inte längre i riskzonen även fastän hon har en lång väg kvar innan hon blir bra. Hennes sår på magen ser jättefint ut och förutom en lång dag idag är hon väldigt alert och kelig. Hon spinner som ett kraftverk vid endast en varm blick och ligger gärna på bröstet och myser.

Prinsessan söker en ny fristad där hon får röra sig lite mer fritt inomhus. Då hon är såpass aktiv och nyfiken vill hon gärna utforska mer medan Jill mest sover. Prinsessans nya fristad ska kunna ge obegränsat med kärlek och trygghet. Fristaden ska helst inte ha andra djur och vara hemma mycket då Prinsessan strikt matas efter schema fem gånger per dag. Fristaden ska även kunna ta Prinsessan för veterinärsbesök vid minst fyra-fem tillfällen.

Är ni Prinsessan nya fristad? Skicka PM!

Vår kämpe Jill är fortfarande i riskzonen och vi hoppas verkligen att hon klarar sig. Det är precis så att hon orkar att resa på sig när maten serveras men hon visar att hon försöker. Med endast 1,5 kilo är läget fortsatt oklart även om Jill går på strikt matschema i samband med vätskeersättning. Hon älskar att ligga på sin värmedyna under en mjuk filt och spinna. Jill ska i veckan tillbaka till veterinär för att ta sänkan och vi hoppas verkligen att denna lilla pälsboll kämpar på så hon får uppleva den kärlek och trygghet vi människor kan ge henne!

Tack för att ni finns och tack för att ni stöttat Prinsessan och Jill!