Uppdatering Tjorven

Uppdatering Tjorven

20 November

Uppdatering Tjorven numera Trollet

Lilla Trollet som han nu heter har varit på nödrop hos oss sedan i maj och igår fick vi äntligen in honom. Trollet har varit hos veterinär som bedömde att hans ena framben var i så dåligt skick att han behöver amputera benet eller avlivas.

Benet bedöms efter röntgen att vara deformerat eller en gammal skada som vuxit ihop. En amputation kommer kosta ca 20 000 kr. Pengar vi inte har…

Trollet är uppskattningsvis runt två år och i mycket dåligt skick och väger endast 1,6 kg. Trollets vikt utgör ett problem inför operation och han måste gå upp i vikt. Massor med prover är tagna för att veta att Trollet är stark och frisk nog för en såpass omfattande operation.

Trollet är ”hemma” hos oss med smärtlindring och i samråd med veterinär vill vi se hur han använder sitt framben innan vi tar några förhastade beslut. Det finns en möjlighet att trots att han haltar inte har smärta. Han är otroligt hungrig och slukar i sig mat.

Även fast han är blyg tillåter han att vi klappar honom lätt på huvudet när mat bjuds på. Fokus är nu att få Trollet att gå upp i vikt för att kunna eventuellt kunna genomgå en omfattande operation. Vi kommer göra ALLT för att se till att han inte har ont på något sätt.

Som ni vet har vi haft problem med att få tillgång till vårt nya bankkonto och swish då banken har slarvat bort vårt avtal. Igår skickade vi in papperna igen men tills vi får våra nya uppgifter ber vi er kontakta oss via pm för alternativa uppgifter för bidrag.