Uppdatering Trion

Uppdatering Trion

12 September

Uppdatering Trion

Då har godingarna idag vart hos veterinär och alla har fått nya namn. Mamma katt Flisan, Fritz (randig hane) och Fanny (kattungen).

Vi börjar med mamma katt Flisan som uppskattas vara runt fem-sex år gammal. Flisan har en gammal fraktur på svansen som självläkt och det är inget hon har ont av.  Förutom en bruten huggtand verkar hon må bra. Hon har idag blivit vaccinerad och chippad. Kastrering bokas in i nästa skede.

Lillfisen Fanny som är bekräftad en hona är en ytterst liten kisse. Man tippar på cirka tio veckor men hon kan lika gärna vara ett par veckor äldre men då hon är undernärd var det svårt att avgöra. Hon hade lite rinniga ögon och diarré så vi kommer att avvakta ett par veckor med vaccination och chippning.

Vår söta Fritz var bokstavligen talat helt skev när han kom. Ryggen är helt böjd och svansen är helt krokig. Vi har ingen aning om detta är medfött eller om någon gjort detta mot honom men även han har ”självläkt”. Enligt veterinär var det bland det värsta de sett MEN Fritz visar inga tecken på att han hart ont alls. Han är en av de mest mysigaste och keligaste katt vi någonsin tagit in. Vi kommer hålla koll på Fritz och åka in för uppföljning och boka röntgen då vi måste se till att detta inte blir smärtsamt för honom på något vis. Han kommer givetvis att behöva ett väldigt speciellt hem när det blir dags. Han uppskattas till cirka fem månader. Fritz har idag vaccinerats och chippats.

Tack för all er stöttning med dessa godingar!