Vila i frid finaste Linus

Vila i frid finaste Linus

26 Juli

Det är en mycket sorglig dag då vi förlorat en av våra nykomlingar. Han fångades innan helgen av en eldsjäl då han hade uppmärksammats med stora öppna sår på ryggen. Tillslut gick han i fällan. Äntligen i trygghet. Hos första veterinär rengjorde man hans sår på ryggen och satte drän. När man kände på buken var den mycket svullen och tarmarna kändes som uppblåsta cykelslangar. Man misstänkte direkt att det eventuellt kunde vara tumörer.

Linus skickades hem med en massa mediciner och kom till ett att våra fantastiska jourhem med mycket vana av skygga och skadade katter. Han fick äntligen kärlek och ömhet. Han fick ett namn: LINUS.

Linus blev dock sämre och sämre. Trots att aptiten var god och han fick i sig medicinerna så var han igår helt apatisk. Över natten svullnade magen upp till dubbel så stor storlek. Dagens veterinärsbesök flyttades fram då läget blev akut. Hos veterinär var han helt apatiskt. Han kunde varken stå eller lyfta huvudet. Han följde inte rörelser med blicken.

Även fast hans sår på ryggen kunde läka så var Linus söndrig inuti. Hans organ hade börjat stänga ner. Hans tarmar var fulla av tumörer, njurarna var extremt förstorade och hans levervärden var förskräckliga. Alla hans tänder var trasiga ända ner till pulpan och Linus har lidit något otroligt. Han hade sådan smärta och det fanns inget vi kunde göra för att hjälpa Linus. Hans skulle aldrig kunna bli bra eller må bra. Linus höll på att självdö. Medicinerna hade inte hjälpt utan snarare gjort honom sämre.

Linus uppskattades vara runt tio år gammal och har levt ett hårt liv. Vi är så ledsna för Linus skull men vi finner lite tröst i att Linus slapp gå omärkt ute och fick komma in i tryggheten där han fick ett namn och kärlek tills slutet.

Tack för att ni finns.