Akut insamling för avlivningshotade katter som riskerar att skjutas

Akut insamling för avlivningshotade katter som riskerar att skjutas

22 November

Stödhem sökes akut i Göteborg med omnejd

Igår blev vi kontaktade av en eldsjäl som gör allt för att rädda en koloni med katter som riskerar att skjutas av en jägare. På plats finns ett tjugotal katter. Allt från relativt hanterbara ungkatter till blygare vuxna och tyvärr en del skyggisar och vi utgår ifrån att alla är okastrerade.

Vi vet inte hur vi ska kunna klara av att ta emot alla dessa katter men vi vet att vi måste försöka innan jägaren kommer. Eldsjälen har lyckats få jägaren att avvakta men vi jobbar emot klockan och har inte mycket tid. 

Sist vi skulle assistera i ett liknande fall hann jägaren skjuta alla katterna och det knäckte oss och så vill vi inte känna igen.

Det börjar bli kallt och det är bara tack vare eldsjälen som de stackars små får mat och vi känner att det är väldigt brådskande.

Vi har INTE ekonomi att ta in tjugo katter så vi behöver verkligen ALL hjälp vi kan få.

Vi har INTE heller några lediga stödhem så allt hänger på att vi kan hitta tillräckligt många hem som kan ta emot en katt eller flera för att vi ska kunna hjälpa till. Vi kommer att hämta katterna allt eftersom så snart vi har stödhem.

Kan ni ställa upp som stödhem skicka PM och ni kommer även att mer info i PM. OBS att vi inte vet vilken eller vilka katter som kommer att placeras hos er. Det kan bli en ungkatt eller en vuxen katt – hanterbar eller mindre hanterbar.

Alla katter behöver aktivt jobbas med och om du har andra djur i hemmet ska där finnas ett extra rum till katt/katterna tills dess att de har blivit undersökta av veterinär. Ett PLUS är om du har bil eller tillgång till bil för hjälp med transport till veterinär som vi givetvis bekostar.

ALLA bidrag tas tacksamt emot för att kunna rädda denna stackars koloni innan de blir skjutna.
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Koloni”