Akut nödrop – fristad sökes omgående

Akut nödrop – fristad sökes omgående

5 Maj

Akut nödrop – fristad sökes omgående
Göteborg

Vi har fått en vädjan från Frusna Tassar som kämpar med en större kattkoloni. Deras ursprungliga nödrop gällde tio katter men det är minst det dubbla och de har svårt att hitta tillfälliga hem till de resterande.

Vi söker nu med ljus och lykta efter någon som har möjlighet att ta emot en eller två sötnosar. Vi söker dig med ett stort hjärta som kan öppna ditt hem till en eller två av dessa katter.

De är samtliga försiktiga och avvaktande mot andra än nödroparen så du som tar emot måste ha tidigare kattvana och förståelse för att det kommer behövas tid och tålamod för att få katten trygg. Katterna passar inte i en barnfamilj.

Har du fler katter i hemmet behöver du initialt ha ett eget rum till den nya katten tills den har varit hos veterinär. Vi vet inte på förhand vilken katt som går i fällan och du behöver därför kunna ta emot både hona och hane samt vara beredd på att den kan vara dräktig. Det är en fördel om du har vana av dräktighet och kattförlossning men det är inget krav. Vi kommer finnas med som stöd hela vägen.

Vi kommer att bekosta kastrering, vaccination samt chippning.

Kan ni öppna ert hem skriv PM och berätta mer om er själva.

Ps. bilderna kan vara på katter som redan är räddade då det finns begränsats med bilder så vi vet alltså inte vad vi får in förrän de är inne. Ds.