Akut Nödrop/Insamling

Akut Nödrop/Insamling

1 Juli

Akut Nödrop/Insamling

Igår fick vi ett nödrop som säkerligen nått många kattälskare redan på Facebook. En kattfamilj bestående av mamma katt och tre ungar på cirka fem veckor har bosatt sig under upphittarens altan. Detta ligger relativt nära en större väg där mamma katt synts jaga i diket så det är en väldigt farlig situation för mamma och hennes små.

Vi var på plats kl. 09 i morse för att försöka hjälpa dessa små oskyldiga liv in i tryggheten MEN vi har INGEN väntande lösning. Vi har INTE ekonomin att ta oss an 4 katter till!

Mamma katt är otroligt liten och tunn men supertrevlig och social katt. Hon är ej chippad och hon kommer inte vara svår att få in i en bur. Ungarna däremot är extremt svårflörtade och vi fick bara se en skymt av dem innan de gömde sig ännu längre in under den gigantiska altanen de bosatt sig under.

Vi har skruvat loss massor med plankor och i princip ålat omkring under altanen men tyvärr finns det öppningar in under husgrunden där vi varken ser eller når. Vi tar en kort paus för att åka tillbaka om några timmar när mamman förhoppningsvis är hungrig igen och de små är lite piggare och nyfiknare på att leka så vi kan locka fram dem.

Vi behöver er hjälp. Kan ni ställa upp som tillfälligt hem till denna sockersöta familj? Skicka då PM och berätta vad ni kan erbjuda. Eventuell fristad ska kunna ha samtliga katter över sommaren och eventuellt längre. Ett plus är om det tillfälliga hemmet har bil och kan ta dem till veterinärsbesök som bekostas av oss.

Alla bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk ”akut”