Haiko hos veterinären

Haiko hos veterinären

2 November

Haiko hos veterinären

Fina Haiko kom till oss med sin syster Calcifer då de ständigt hamnade i bråk med andra katter i området. Man försökte givetvis ha dem som innekatter men då det fanns små barn i hemmet öppnades dörrar såklart och katterna smet ut. Läget blev ohållbart och de fick komma till ett av våra jourhem.

Haiko hade ett sår nära baken och vi har vart med henne hos veterinär fyra gånger då det inte läkte. Hon har både haft drän och medicinerats men inget hjälpte trots att man flera gånger spolat rent.

Idag fick hon åka in igen och man bestämde sig för att röntga. På röntgen kunde man se ett litet föremål som satt cirka 1,2 cm in i hennes lår. Enda sättet att få ut föremålet var att skära upp hela låret då det satt så långt in. Efter att ha berättat för oss hur det såg ut så sa vi givetvis ja till detta då hennes sår aldrig ville läka. Och vad fann man? Hör och häpna, en HÖRNTAND från en katt! Nu fattar vi mer än väl varför såret aldrig läkte ordentligt och nu hoppas vi att Haiko slipper dessa problem i framtiden.