Månadens Utgifter – Oktober

Månadens Utgifter – Oktober

1 November

Månadens utgifter – Oktober 

Läget är akut och vi ligger back! För att inte behöva lägga ner Tassens har vi i princip barskrapat oss själva. Vi behöver er mer än någonsin och vi klarar inte detta själva.

Utgifterna är ENORMA!

Totalt: 87 496 kr 

Då summerar vi oktobers utgifter och detta är något som vi gör varje månad så att ni ska få en bättre överblick. Detta är någon vi kommer försöka göra varje månad så att ni får en liten uppställning.

Vi har det senaste haft STORA utgifter och vi går verkligen på knäna för att få ihop allt och för att kunna fortsätta hjälpa katter i nöd. Alla bidrag uppskattas enormt mycket. Många bäckar små. Vi behöver AKUT hjälp!

Milo – 7 416 kr
Haiko och Calcifer – 8 353 kr
Morgan – 3 532 kr
Frans – 12 696 kr
Siri – 15 615 kr
Anita – 1 273 kr
Morris – 6 352 kr
Flisan – 5 344 kr
Fritz – 3 996 kr
Fanny – 550 kr
Kolonikatterna – 9 000 kr
Ottiz – 840 kr
Gunvor och fem bebisar – 3 560 kr
Ghem – 1 668 kr
Övrigt – 6 671  kr

Övriga Utgifter (skabbmedel, medicin, specialfoder, kattsand) – 4 150 kr

Milo vår vackra savannahkatt har tyvärr fortfarande problem med öroninfektion och har varit på två veterinärsbesök. Nu har även kortison satts in så vi hoppas att han snart är helt frisk och kan överlåtas till sin nya ägare.

Haiko och Calcifer har fått sina sista vaccinationer. När systrarna kom till oss hade Haiko ett stort och infekterat sår nära baken som tyvärr haft lite tufft att läka och har krävt en del veterinärbesök men nu hoppas vi att hon är på bättringsvägem och att tjejerna snart är redo att söka sina föralltidhem.

Morgan vår söta exotic fick åka in för lite tandvård där man sanerade hela munnen. Morgan fick snabbt ett hem men tyvärr visar det sig efter ett tag att Morgan inte sköter lådan som han ska så stackars Morgan får komma tillbaka till oss.

Frans har återigen varit på ultraljud där man kan konstatera att alla urinstenar är borta. Han går nu på specialfoder mot detta och vi hoppas att Frans kan få vara problemfri ett tag framöver nu. Frans har även fått nya doser av sin immunterapi (dessa ligger på runt 4 000 kr).

Siri som är Frans syster har haft ofantlig otur hon med. Förra månaden upptäckte man att Siri lider av patellalux. Hon opererades förra månaden och har denna månad varit på återbesök och allt läker jättefint MEN tyvärr upptäckte man att Siri nu har forl som är en plågsam och dyr tandsjukdom så hon har vart inne på operation två gånger för att åtgärda munnen i olika omgångar. Vi hoppas nu att Siris otur försvinner för gott!

Anita vår långtidsgoding har varit hos veterinär i samband med kontroll då hon står på kortison.

Morris en katt som vi genom Tassens hittade ett hem till men p.g.a. olika omständigheter fick han komma tillbaka. Vid hans årliga vaccination visade det sig vara flera fel hos Morris. Han har ett kraftigt blåsljud på hjärtat och hjärtultraljud är inbokad sjunde november. Morris har även forl och han har fått en tandsanering samt åtgärdat hans forltänder.

Flisan upptäckte man ett blåsljud på hjärtat hos och innan hon var aktuell för kastrering och sövning behövde man göra ett hjärtultraljud. Detta gjordes och man konstaterade att Flisan behövde en narkosköterska närvarande vid kastrering så efter en längre väntetid är hon äntligen kastrerad och har funnit sitt för alltid hem hos sitt jourhem. Grattis till Flisan!

Fritz som bokstavligen talat var helt skev när han kom har fått sin sista vaccination. Han har även gjort en lättare slätröntgen för att se över hans skelett och organ. Man konstaterar att hans bröstkorg och svans var en medfödd missbildning och att allt det inre i nuläget såg bra ut. Man måste givetvis hålla koll på Fritz som ännu inte är färdig vuxen så att han inte får framtida problem.

Fanny vår lilltjej som kom med sin bästis Fritz har fått sin första vaccination och blivit chippad.

Kolonikatterna – vi har totalt fått in sex vuxna och sex ungar. De vuxna blev kastrerade, vaccinerade samt chippade och kattungarna blev undersökta, vaccinerade och chippade. Samtliga katter behandlades mot öronskabb vilket alla hade.

Otiz sötnosen har fått sista vaccination och kastrerats.

Gunvor och hennes fem bebisar som alla var killar har fått sina sista vaccinationer. Gunvor har även kastrerats. Alla bebisar och Gunvor har funnit sina föralltidhem.

Ghem en av våra nykomlingar har kastrerats, vaccinerats och chippats.

Övriga utgifter är för skabbmedel, mediciner, antibiotika, specialfoder och försäkringar i Agria.

Vill man skicka ett bidrag går det bra.
Swish 123 583 84 53
BG 5599-1764
Märk med ”oktober”