Jourhem sökes akut i Göteborg

Jourhem sökes akut i Göteborg

18 Oktober

Jourhem sökes akut i Göteborg

Vi håller fortfarande på med kolonikatterna och efter att ha räddad sju stycken verkar det finnas minst lika många kvar. Vi har pratat ihop oss med veterinär och planerar att fånga in redan på fredag men vi har INGA jourhem.

Ja, vi har fått många intresseanmälningar men tyvärr anser vi inte att alla som lämnat intresse passat. Olika anledningar är att till exempel kan man bara ta en katt (vi placerar dem inte själva i ett hem utan katt då vi anser att de behöver varandras trygghet), man kan bara vara jourhem en kortare period, man kan bara ta en kattunge (vi vet aldrig vad vi får in förrän dom är inne) eller så bor man helt enkelt för långt bort.

Vi söker nu med ljus och lykta efter flera jourhem som kan ta emot två katter (om man inte redan har katt hemma, då går det bra att ta en) en längre period, upp till sex månader. Katterna är blyga och behöver aktivt jobbas med. De behöver socialiseras innan de söker nya hem.

De kommer direkt efter infång tas till veterinär för kastrering, vaccination och chippning. Kan jourhemmet ta dem för sista vaccinationen som vi bekostar är detta ett stort plus. Har man katt i hemmet sedan innan bör man kunna hålla dessa separat från jourkatterna under en kortare karantäntid.

Bor ni i Göteborg och kan ställa upp som jourhem en längre tid där ni har tid och tålamod att aktivt jobba med katterna kontakta oss via PM så snart som möjligt. Utan jourhem kan vi helt enkelt inte fortsätta.