Jourhem sökes i Göteborg

Jourhem sökes i Göteborg

26 Augusti

Jourhem sökes i Göteborg

Silverstjärna, Ginger och Spice behöver ett jourhem då de inte trivs med jourhemmets andra katter. De vill bo tillsammans men utan andra djur i jourhemmet.

Silverstjärna är mamman, en försiktig tjej som gillar gos men inte för mycket och är blyg men inte skygg. Hon kom plötsligt en dag till förra ägarna och stannade där. Hon bodde tre år hos förra ägarna så minst fyra år är hon.

Ginger och Spice föddes ute under förra ägarens altan och levde ute tills de hittades och var cirka tio veckor men vi tror att de var äldre än så. Vi tror att de nu är arton-tjugo veckor. De är skygga och vill inte bli hanterade. De springer gärna iväg och iakttar på avstånd. De går att klappa lite grann om de ligger bredvid mamman. De har inte förstått sig på hur man leker med oss människor men leker massor med varandra.

De behöver ett jourhem som har tid att socialisera dem. De behöver tid och tålamod för att blomma ut. Intresset finns hos dem och de är nyfikna. De vill vara i jour i ett hem utan andra djur. De vill inte bo med små barn. Barn på tio år eller äldre som förstår att respektera katternas gränser går bra.

Mamman och kattungar ska till veterinären nu på onsdag. Mamman ska kastreras, vaccineras och chippas. Kattungarna ska vaccineras och chippas samt kastreras om veterinären anser det lämpligt. De behöver komma till en av våra veterinärer för att få vaccination nummer två (och ungarna ska bli kastrerade om det inte gjordes första gången). Detta bekostas av föreningen.

Vi ser helst att nya jourhemmet kan ta emot dem på onsdagen så att de slipper stressen av att fångas in igen speciellt om de har blivit kastrerade.

Intresserad? Skicka ett PM och berätta mer om vad ni kan erbjuda.