Maja

Maja

18 Maj

Maja söker sitt föralltidhem i Göteborg

Käraste Majsan som är cirka två-tre år kom till jourhemmet med Malou och de två satt i princip ihop. Innan Maja kunde komma någorlunda till ro anlände tre ljuvliga kattungar natt två – Majsan hade blivit mamma. Hon växte in i rollen mer och mer med tiden men hade också tillit till jourhemmet och gav fosterföräldrar mycket ansvar. 

Majas beteende har varierat lite över tid men hon är en matglad finsmakare (föredrar  riktig mat) som trivs bäst när det är lugnt och stilla. Prasslande papperspåsar är hon rädd för. Maja kan stundtals vara ganska pratig men hon berättar gärna när hon gått på låda och ibland kan hon påminna jourhemmet att det är matdags.

Favoritplats är hörn, vet man inte var hon är är ett hyfsat säkert kort att titta i ett hörn, eller på en stol. Maja har dock precis börjat våga sig upp i sängen och soffan , under dagtid, vilket är ett stort steg för henne! Hon är än så länge inte lika kelig som Malou.

Maja är vad vi tror en duktig jägare, då hon attackerat tv:n när det var möss på tv:n (kattfilmer). Hon har dock inte visat sig vara särskilt lekfull hittills och tittar ibland lite snett på Malou när hon leker. De senaste dagarna har hon dock visat en lite mer lekfull sida så vi tror att det kanske kan bli lite mer av den varan framöver!

Maja är en superfin katt som söker ett hyfsat lugnt hem med en stabil och trygg kattkompis. Hemmet ska vara utan små barn då det ofta innebär mycket ljud och spring vilket gör Maja orolig men äldre barn tror vi går bra! Fri tillgång till en trygg utevistelse är att föredra men inget måste.

Kan ni erbjuda tjejen ett hem skicka ett pm och berätta vad just ni kan erbjuda. Hon är vid flytt vaccinerad, chippad och kastrerad.