Rocky och Company

Rocky och Company

15 April

Rocky och Company söker föralltidhem i Göteborg

Mamma Mino och en av hennes pälsklingar har blivit adopterade av sina jourhem så nu är det dags för detta härliga gäng att finna sina föralltidhem.

Alla ungar är grundvaccinerade, chippade och avmaskade. Pappa Rocky är kastrerad, grundvaccinerad och chippad.

Rocky denna unga pappa som nu är cirka 14-15 månader kom till jourhemmet som en smal, rädd liten krabat och tillbringade första dygnet gömd bakom soffan. Det är väldigt långt ifrån den mysiga kille han är nu!

Han är väldigt uppmärksam på en och söker ögonkontakt, pratar genom små gulliga “chirps”, lärt sig komma när man ropar hans namn och vilar helst i soffan (men allra bäst är att ligga bredvid jourmatte under en eftermiddagslur i sängen). Rocky charmar alla besökare och ingen går härifrån utan att blivit “buffad på” minst en gång! Just nu får Rocky tillräckligt med stimulans då fem små busungar vill leka flera gånger om dagen, men för att må bra skulle Rocky behöva komma till en större lägenhet/hus, med möjlighet för trygg utevistelse. Han är inte speciellt morsk av sig, och det enda han gör för att visa “motstånd” är att väsa vilket sällan händer. Under tiden här har han dragit sig till Millie och jag ser dem ofta tvätta varandra och sova tillsammans. Hade Rocky kunnat få flytta till ett föralltidhem med sin dotter Millie skulle han bli jättebra och hem som kan tänkas adoptera båda kommer att prioriteras.

Milo (hane)
Milo är kullens gullegris. Han är nästintill en kopia av sin pappa, på mer sätt än utseendet. Han är väldigt kärvänlig, uppmärksam på en och söker gärna ögonkontakt och gos. Han var den första i kullen att börja kurra, och det krävs väldigt lite för att få igång motorn. Milo söker hem där det finns en trygg kattkompis i nya hemmet.

Misa (hona)
Misa är en liten upptäckare. Hon kom som nummer två, men var den första att krypa ur nästet och upptäcka världen. Hon är nyfiken, orädd och energisk. När syskonen däckat efter intensiv lek med jourmamma står hon kvar och redo för mer. Det innebär att Misa kommer behöva mycket mental och fysisk stimulans för att må bra, t.ex. att ha tillgång till trygg utevistelse när hon är gammal nog. Misa kommer förmodligen bli en svart kopia av sin mamma, även om hon är lite brun/svart-randig nu. Hon söker endast hem där det finns en snäll, lekfull och trygg kattkompis.

Millie (hona)
Millie är den minsta i kullen, och vägde bara 83 gram när hon föddes. Det har dock inte stoppat henne från att vara lika busig som sina syskon. Hon “pratar” i små jamanden och hälsar alltid när hon hoppar upp i sängen/soffan för att be om lite gos. Hon leker väl med alla, men hon verkar ha bondat mest med pappa Rocky. Mille vill helst av allt flytta med pappa Rocky till sitt föralltidhem.

Missy (hona)
Missy är en bestämd liten dam och gömmer inte sitt missnöje, om det så är att vägas som bebis (högljutt jamande) eller när någon kommer för nära hennes mat (litet morrande). Hon vaktar sina gränser. Medan de andra missarna gillar att ligga runt benen på en i sängen så föredrar Missy att ligga högre upp, helst inom räckhåll för lite kli. Missy söker ett för alltid hem med en likasinnad och trygg kattkompis.

De är redo att flytta om ett par veckor när de fått sin andra vaccination och är över tolv veckor gamla.