Månadens tjuga

Månadens tjuga

25 oktober

Förmån finaste Don

Denna finaste katten satt helt vilsen mitt ute i gatan när vår fristad passerade till jobbet i måndags och utan att tvekan tog hon med katten hem.

Don är i bedrövligt skick. Extremt mager, utmärglad, tovig och skabbig. I torsdags fick Don komma till veterinär som  undersökte honom. Han var full av skabb, otrolig mager och vägde endast två kg! En klo hade vuxit in i trampdynan och munnen samt tänder är i stort behov av operation.

Vi fann även en tatuering i Dons öra och lyckades spåra ägaren som inte bodde långt ifrån där han hittades. De berättade att Don får mat på altanen och ”inte vill komma in” men det är svårt att tro när allt denna levnadsglada kille bara vill ligga i knät och mysa. Vi tror helt enkelt att man valt att ignorera hans tillstånd som f.d. ägarna påpekade att de visste om de varken vill eller kan ha kvar honom p.g.a. att där inte finns försäkring eller pengar.

Don kan troligen ha problem med sköldkörteln och det är en dyr operation. Just nu är fokus på att under en veckas tid få honom att sakta gå upp i vikt och sen bokas han in för att sövas och då gå igenom päls, klor, mun och diverse blodprover för att konstatera om han har problem med sköldkörteln. Killen har registrerat födelseår 2003 vilket gör honom till 16 år (f.d. ägaren påstår att han är 19 år).

Oavsett ålder är detta en liten och bräcklig ”gammal gubbe” som är både pigg och överlycklig att få den kärlek han förtjänar och ger enormt mycket kärlek tillbaka. Kan ni skänka en tjuga till Dons vård är han enormt tacksam och skickar alla nospussar i världen. Tillsammans kan vi se till att Don får de sista åren han har, full av kärlek och den trygghet som han förtjänar!

Swish: 0761-900668 (Anna Morales)
Seb: 5699 34 793 97