Månadens utgifter – Maj

Månadens utgifter – Maj

1 Juni

Månadens utgifter – Maj

Totalt: 75 811 kr

Då summerar vi majs utgifter och detta är något som vi gör varje månad så att ni ska få en bättre överblick.

Detta är någon vi kommer försöka göra varje månad så att ni får en liten uppställning.

Vi har det senaste haft STORA utgifter och vi går verkligen på knäna för att få ihop allt och för att kunna fortsätta hjälpa katter i nöd. Alla bidrag uppskattas enormt mycket. Många bäckar små…

Dodi – 6 178 kr
Lucky – 7 587 kr
Anita – 420 kr
Knut – 4 986 kr
Bosse – 4 045 kr
Willy – 26 270 kr
Mike, Måns och Morris – 11 084 kr
Milda – 4 210 kr
Maze – 1 215 kr
Signe – 490 kr
Åke – 989 kr
Övriga Utgifter (skabbmedel, medicin, specialfoder, kattsand, sprutor etc) – 8 337 kr

Dodi denna lilla sötnos har haft det lite jobbigt. Man hittade en abscess i munnen och det har verkligen inte vart lätt att få detta att läka. Efter flera turer till veterinär och en övernattning på Anicura så är han äntligen återställd.

Lucky vår fina lilla tjej har även hon vart fram och tillbaka hos veterinär. Lucky som hittades med båda frambenen brutna har äntligen blivit friskförklarad. Hon har varit på återbesök och gjort en röntgen och hon har även hunnit att bli kastrerad, vaccinerad och chippad.

Anita har fått sin andra vaccination. Hennes immunterapi har gjort under och hon mår mycket bättre.

Knut som hittades helt apatisk vid en vägkant hade stora problem med öroninfektion och skabb. Han är dessutom helt blind. Behandlingen går åt rätt håll och han kämpar på! Goa och härliga Knut.

Bosse är en katt vi inte skrivit om. Han hade länge gått i ett område där ingen kände sig vid honom. Han fångades in och togs till veterinär. Han fick en ordentlig genomgång men tyvärr kom hjälpen för sent. Hans organ hade redan börjat stänga ner och det fanns inget vi kunde göra för Bosse mer än att vara med honom i slutet. Vila i frid lille vän.

Willy, stackaren som hade vridit axeln ur led har även han vart på flera turer till veterinär fram och tillbaka. Han har fått operera bort stiften som tyvärr även slitit mot hans muskel. Blir han inte bättre kommer det tyvärr resultera i amputation av hans framben.

Mike, Måns och Morris har länge levt som hemlösa. Man kunde riktigt se hur risiga de såg ut. Morris hade ett stort gapande sår på kind och hals som han behandlas mot. Då såret är en gammal skada finns det ingen chans att sätta drän så det får tar den tiden det tar att läka. Mikes blodprover var inte alls positiva och vi vet mer efter återbesök om några veckor.

Milda som är en av kolonikatterna har haft problem med ena sitt öga en förstorad pupill. Hon har vart hos veterinär för att ta diverse olika tester för att utesluta eventuell infektion. Vi inväntar nu hennes provsvar.

Maze lilla sötnosen har kastrerats, vaccinerats och chippats. Han uppskattades vara cirka åtta till tolv månader och världens härligaste kille.

Signe vår näpnaste lilla katt räddades i sista sekunden av en eldsjäl som fick veta att hennes f.d. skulle lämna henne i skogen åt sitt öde. Signe har vart hos veterinär för kontroll, chip och vaccination. Hon uppskattas vara cirka fem-sex månader gammal.

Åke en av kattungarna i kattfamiljen hade problem med att öppna ena ögat. Han fick en akuttid hos veterinär som lyckades få upp ögat och undersöka närmre. Inga tecken på infektion eller skada och nu ska ögat tvättas med koksaltlösning tre-fyra gånger per dag.

Vill man skicka ett bidrag går det bra!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Månadens utgifter”

Bild på sötnosen Åke!