Redovisning Doris och Iris

Redovisning Doris och Iris

6 Maj

Redovisning Doris och Iris (de dumpade tjejerna

Dagens belopp: 1 275 kr

Igår eftermiddag fick vi ett nödrop angående två katter som dumpats i en bur utanför en lägenhetsbyggnad i Göteborg.

Enligt vittnen hade man sett katterna stå utanför trappuppgången i regn och rusk redan i tisdags kväll.

I tron om att någon kanske hade ställt dem där för att hämta bilen återgick man till sin vardag men nästa morgon satt katterna kvar i en pytteliten bur (minsta vi sett) som är mer lämpad för en kattunge än två vuxna katter.

Upphittaren ställde in dem i trappuppgången och gav dem mat samt vatten och kontaktade oss. Vi åkte direkt men hittade inte katterna och hade svårt att komma i kontakt med upphittaren. Efter flertal samtal visade det sig att en släkting till upphittaren hade tagit in katterna för att de inte skulle hamna i orätta händer men de satt kvar i buren p.g.a. kraftig allergi.

Vi hämtade tjejerna direkt och när vi kom hem insåg vi snabbt att de faktiskt blivit dumpade för i denna pyttelilla bur drog vi fram två stora filtar, massor med leksaker och en kattborste. Precis som att det inte redan var ont om plats för tjejerna.

De är trots detta skräckdygn OTROLIGT sociala och mysiga katter.

Idag vid veterinärsbesöket passade vi helt enkelt på att vaccinera och chippa dem då vi är övertygade om att dom dumpats och vi hoppas att ni som dumpade dem och lämnade dem åt sitt öde SKÄMS!!!

Vi vet inte om de är kastrerade så vi kommer att avvakta lite. Först kommer vi låta dem landa lite i sin fristad och sedan bokar vi in kastrering i samband med deras andra vaccination.

Tjejerna såg enligt veterinär ut att vara runt ett år gamla och i fint skick.

Alla bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Doris/Iris”