Redovisning/Uppdatering Dolly och Sture

Redovisning/Uppdatering Dolly och Sture

5 Juni

Redovisning/Uppdatering Dolly och Sture

Totalt: 11 930 kr

Dolly 6 300 kr

Dollys lades in på kliniken i torsdags kväll efter att man hittat henne blödande ur mun och nos. Hon var kraftigt underviktig och uttorkad och sattes på dropp över natten. Man röntgade men hittade inga inre skador. Vad man däremot hittade var ett stort och djupt snitt i gommen vilket förbryllande vår veterinär. 

Efter lite efterforskning och ha pratat med andra kattägare i området där Dolly hittades fick vi höra något som fick oss att rysa. Tydligen är det någon som lägger ut kattmat med rakblad i maten. Vi ringde direkt till veterinär som kunde instämma att skadan i gommen faktiskt orsakats av ett rakblad. Stackars lilla Dolly! 

Sture 5 630 kr

Som vi skrev i Stures uppdatering är han i ganska risigt skick och hans blodvärden är mindre bra. Även Sture lämnades in på kliniken i torsdags kväll där han fick ligga under natten med dropp. Han är cirka tio år gammal och kraftigt utmärglad med endast en vikt på tre kilo. Han har väldigt dålig munstatus och han får nu mindre portioner mat flera gånger per dag. 

Om en vecka ska han tillbaka till veterinär för att ta nya blodprover så vi hoppas verkligen att få se en förbättring i hans värden. 

Ekonomin är nästan snart obefintlig och vi hade enorma utgifter förra månaden så alla bidrag tas tacksamt emot! 
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Gåva”