Systrarna Mira och Nala söker en gemensam fristad

Systrarna Mira och Nala söker en gemensam fristad

8 Juni

Systrarna Mira och Nala söker en gemensam fristad i Göteborg

Redovisning Nala Vaccination och chippning: 665 kr

Dessa underbara systrar söker ett en gemensam fristad där de kan få återhämta sig innan dom är redo att söka för alltid hem. 

Mira lämnades skadad in på en veterinär klinik som kontaktade oss för hjälp. Hon blödde ur nos och mun så vi hämtade henne och körde henne till vår jourveterinär som la in henne med dropp under natten. Man tog massa röntgenbilder och kunde utesluta inre skador.

Hon hade ett stort snitt i gommen och efter lite efterforskningar fick vi veta att någon i området har lagt ut kattmat med rakblad i. Vi lokaliserade Miras ägare som tyvärr inte ville ta ansvar. Då Mira hade en syster erbjöd vi bekosta Miras vård om hennes ägare kunde ta henne på eventuella återbesök vilket de inte var villiga att göra. 

De frågade istället om vi kunde ta över både Mira och Nala och berättade att de haft det tufft med katterna och inte kunnat förse dem med mat och vatten varje dag. Vi tvekade inte en sekund och tog in båda. Mira väger endast 2,13 kilo medan Nalas vikt idag låg på 2,8 kilo. Mira anses vara enormt underviktigt medan Nala anses vara mager. 

Tjejerna som är SÅ gosiga och keliga söker ett tillfälligt hem ihop tills de är redo att söka för alltid hem. Ett plus är om deras tillfälliga hem vid ett tillfälle kan ta dem till veterinär för kastrering och andra vaccination som vi givetvis bekostar. Kan ni ställa upp för tjejerna skicka pm!