Uppdatering älskade Frans

Uppdatering älskade Frans

28 Januari

Uppdatering älskade Frans

Många av era undrar kanske varför vi fortsätter att kämpa för Frans och tycker att det kanske hade vart mest humant att låta Frans somna in om han lider. Vi vill PÅTALA att Frans inte konstant lider av sina ögonbesvär. Han är en glad och sprallig kattunge som älskar att busa med sina kamrater och lever rövare halva nätterna. En helt normal kattunge frånsett sina ögonbesvär.

JA, hans tillstånd gör nu att han förmodligen har väldigt ont och när han vid tidigare behandling fått antibiotika blir allt bra och så snart han slutar med antibiotika blir allt sämre efter cirka tio dagar och det är inte hållbart.

Frans har gjort flertal tester för Herpes som alla gånger kommit tillbaka negativt MEN det är dock vanligt med falska negativa resultat, d.v.s. att kattens symtom faktiskt orsakas av viruset men man lyckas inte hitta viruset vid odling. Det är mycket svårt att isolera viruset hos kroniskt infekterade katter.

P.g.a. det ”eventuellt falska negativa” har man inte velat behandla Frans med kortison då studier visar herpesvirus reaktiveras hos cirka 70 % av katter som behandlas med kortison. Detta är en risk som man inte vågat ta då Frans kan bli riktigt dålig OM det skulle visa sig vara herpes som vi fått negativa svar på.

NU finns inga andra alternativ. Frans har satts på kortison även om det inte är optimalt och kommer behöva bevakas 24/7 så att hans tillstånd inte försämras. Blir han sämre avbryts behandlingen direkt.

Nästa steg är att (eventuellt redan på måndag) sätta honom på antibiotika och försöka att spola rent tårkanalerna igen och hoppas att man kommer igenom fler tårkanaler om de inte är missbildade och oreparerbara.

Vi kommer stämma av med Frans veterinär ikväll angående skiktröntgen då vi vill få bekräftat att eventuella missbildningar på tårkanalerna syns på röntgen. Just nu är läget osäkert för Frans och de närmsta dagarna är kritiska Men vi håller tummar och tassar för modiga Frans som har ALLT stöd och ALL kärlek i världen.