Uppdatering Frans och Anita

Uppdatering Frans och Anita

17 Februari

Uppdatering Frans och Anita

Frans

Det känns som om Frans är följd av otur. Den 8/2 var han inbokad för en tårkanalspoling men tyvärr blev veterinären sjuk. Han bokades preliminärt in igen på torsdagen därefter men veterinären var fortfarande sjuk och gick hemma i väntan på ett covid-19 test så operationen blev framflyttad igen. 

Nu har dom flyttat runt alla sina operationer denna vecka och Frans är igen inbokad på torsdag och vi håller alla tummar och tassar att det går vägen denna gång. 

På bilden ser hans ögon bättre ut men detta är p.g.a. att han får antibiotika som alltid hjälper för stunden för att senare gå tillbaka till det sämre cirka tio dagar efter behandlingen slut. 

Anita

Anita har gjort stora framsteg och såren hade läkt helt och Anita kunde i en veckas tid gå utan krage. Tyvärr började Anita löpa vilket framkallade stress och oro som i sin tur gjorde att hon började smånafsa lite på sig själv. Kragen åkte på igen och såren läkte igen. 

Vi har haft kontakt med veterinären som tycker att såren tyder på foderallergi och det kommer göras en ordentlig utredning om såren kommer tillbaka. Men tills dess äter Anita specialfoder som hon verkar tycka är gott ändå. Då såren läkt så fint är det i nuläget prio Anita får kastreras så hon slipper känna den stress och oro hon gjort under löp. 

Hon kommer att kastreras första veckan i mars och samtidigt få en undersökning av de läkta såren. 

Det var en liten uppdatering från vår sida.