Uppdatering Sture

Uppdatering Sture

4 Juni

Uppdatering Sture

Fristad sökes akut Göteborg
Sture behöver en lösning senast söndag

Nu är Sture hämtad hos veterinär där han spenderat natten med vätsketerapi. Sture var hos veterinären väldigt arg och svår att hantera. Givetvis är Sture rädd och orolig men så snart han kom ur buren hos fristaden slutade han fräsa och valde istället att utforska och glufsa i sig mat för att sedan gömma sig.

Sture är uppskattningsvis tio år gammal och i ganska så risigt skick. Hans blodvärden var inte speciellt bra och hans munstatus är dålig med mycket gamla skador. Sture väger endast tre kilo och är enligt veterinär otroligt undernärd och svulten.

Han får nu begränsat med mat i mindre portioner flera gånger per dag. Om en vecka ska han tillbaka till veterinär för att ta nya blodprover.

Man kan i dagsläget inte utesluta att Sture lider av någon sjukdom och just nu måste han verkligen vila och sakta men säkert äta ikapp sig. Stures skador är mest troligen från kattslagsmål och efter ordentlig rengöring ansåg man att han inte behövde sätta in drän vilket är bra för Sture.

Sture har gått ute länge för att vara i detta dåliga skick. Han är kastrerad men inte chippad. Så snart Sture läkt helt och gått upp i vikt så kan vi ta tag i hans dåliga mun.

Sture söker en trygg fristad med människor som har tid och tålamod. Han behöver en fristad en längre stund som aktivt kan jobba med att vinna hans förtroende. Känner ni att ni kan hjälpa Sture med ett tillfälligt hem? Skicka i så fall ett PM till oss. Den lösning vi har finns endast till på söndag så tiden är knapp.