Akut insamling Malte

Akut insamling Malte

23 Februari

Malte (f.d. Gustav) kämpar med hög feber och infektion

Vi har kämpat med att fånga in honom ett bra tag nu och vi har tidigare sökt jourhem till honom. Igår gick han äntligen in i fällan.

Vi märkte ganska snabbt när Malte kom in i tryggheten att han trots att han är rädd inte är en skyggis och vi fick till och med klappa honom utan att han protesterar eller gör utfall.

Maltes andning var väldigt ansträngd så när han idag lämnades in på kliniken för kastrering, vaccination och chip bad vi dem göra en riktig undersökning av Malte. Vi fick ett samtal från kliniken som meddelade att han idag inte kunde kastreras eller chippas då man inte vill söva honom p.g.a. andningen. Vidare tester togs som visar att Malte har en infektion någonstans i kroppen. Man tog en röntgen på lungorna som inte visade något men andningen är fortsatt väldigt tung.

Malte har 40 graders feber. Detta kan påverka andningen men även hans blodprov visar enormt högt blodsocker som man även kan få om man är stressad. För säkerhetens skull kommer man ta prover för diabetes.

Man har hittat ett sår på Maltes ena bakben som också kan vara anledningen till infektionen MEN p.g.a. Maltes andning kan man endast ge honom minsta dosen sedering och i detta fall är dosen såpass liten att han inte tillåter att man rör eller rengör hans sår.

Han kommer få penicillin mot infektionen och då kanske även febern trappas ned och andningen förbättras. Vad vi trodde var en enkel undersökning med kastrering, vaccination och chippning blev istället en enorm kostnad med prover och röntgen.

Vi har som alla andra föreningar svårt att få ihop ekonomin och vädjar nu efter alla bidrag vi kan få till Maltes vård. Just nu ligger ” Lillkillen” på 5,9 kg med syrgas för att underlätta andningen och kämpar mot feber och infektion.

Alla bidrag tas tacksamt emot!
Swish: 123 583 84 53
BG: 5599-1764
Märk med ”Malte”