Malte

Malte

22 Maj

Malte söker för alltid hem i Göteborg

Malte som är runt sju-åtta år gammal räddades efter att hans matare hade gått bort.

Han har vad vi vet under sina alla år vart hemlös men tydde sig till sin matare där han kunde gå in och ut ur huset som han ville. Dock ville han aldrig spendera natten inne oavsett väder. När hans matare gick bort blev vi kontaktade och riggade snabbt för att få in Malte i tryggheten.

I sitt jourhem har Malte har blivit bekväm väldigt snabbt, redan efter två veckor var han öppen för att bli klappad och började spinna så fort man ville kela. Han äter bra och går på lådan utan problem.

Malte gillar att vara på ställen där han känner att han har kontroll (inte öppna ytor). Då är han hur mysig som helst och väldigt lugn. Om man klappar honom så att han blir kelig kan man ta med honom vart man vill, soffan eller sängen, bara man fortsätter klappa annars tappar han intresset och går tillbaka till sitt favoritställe.

I början fräste Malte för att markera men när han började fatta att vi inte ville honom illa slutade han med det. Malte behöver bo hos en lugn och kattvan person utan barn som vet hur katter fungerar. Vi vet inte hur han fungerar med andra djur men tror det är bäst att han är ensam hos någon där han så småningom har tillgång till trygg utevistelse.

Malte är kastrerad, chippad och vaccinerad. Hans försäkring i agria kan tas över av hans nya ägare. Låter Malte som en kille för er så skicka pm och berätta vad just ni kan erbjuda.